מיפוי תשתיות תת קרקעיות הוא תהליך של יצירת מפה של התשתית התת קרקעית כגון צינורות, כבלים וצינורות אחרים.
התהליך מתחיל בדרך כלל עם תוכנית קידוח אקספלורר הנערכת כדי לקבוע את המיקום וההיקף של המשאבים התת-קרקעיים. הנתונים שנאספים מתוכנית זו משמשים ליצירת מפה של התשתית התת-קרקעית. התוצר הסופי שנוצר בתהליך זה הוא מפה או סכימה המציגה את כל האזורים בהם יש מבנים תת קרקעיים או שירותים.
מיפוי תשתיות תת קרקעיות הוא דרך חדשה למיפוי תת קרקעי
על מנת להבין את תפוצת השירותים, לזהות מקורות מים פוטנציאליים ולאתר אתרים ארכיאולוגיים קבורים.
שיטה זו הייתה בשימוש בערים רבות ברחבי העולם. זהו תחום רב-תחומי הדורש הבנה של הנדסה, ארכיאולוגיה וגיאולוגיה.
השלב הראשון בתהליך זה הוא יצירת מלאי של כל השירותים התת-קרקעיים כגון רשתות מים וביוב. לאחר מכן, זיהוי אזורים שעשויים להכיל חפצים ארכיאולוגיים או משאבי טבע כמו מים. השלב האחרון הוא למפות את המיקומים הללו כך שניתן יהיה לזהותם ולהגן עליהם באמצעות מאמצי חפירה.
מיפוי תשתיות תת קרקעיות הוא תהליך שבו מתקנים תת קרקעיים ממופים מלמעלה. ניתן לעשות זאת בשתי דרכים – על ידי ירידה פיזית והסתכלות על המפה או על ידי שימוש בתמונת אוויר.
השיטה הראשונה למיפוי תשתית תת קרקעית היא לרדת ולהסתכל פיזית על המפה. זה לא רק גוזל זמן, אלא גם קשה מכיוון שקשה לקבל תמונה ברורה של מה שאתה רואה כשאתה שם למטה.
השיטה השנייה למיפוי תשתיות תת קרקעיות היא שימוש בתמונת אוויר. כך, אינכם צריכים לרדת בעצמכם לאדמה ותוכלו לראות הכל מלמעלה. החיסרון בשיטה זו היא שהיא עשויה להיות יקרה מאוד כי אתה צריך הרבה ציוד לצילום תמונות מלמעלה מהשמיים.
מיפוי תשתיות תת קרקעיות הוא תהליך יצירת מפה של הרשת התת קרקעית של צינורות, כבלים ושאר צינורות המרכיבים אזור עירוני.
זה נעשה בדרך כלל על ידי בדיקה פיזית של התשתית התת קרקעית וסימון שלה על מפה עם סדרה של קווים. לאחר מכן, הקווים מחוברים ליצירת רשתות המייצגות את האזורים התת-קרקעיים.
מיפוי תשתיות תת קרקעיות הוא תהליך של זיהוי
הבנה ותיעוד של תשתית תת קרקעית של אזור נתון.
אמנם לא ניתן למפות את כל התשתית התת-קרקעית של אזור נתון, אך ניתן למפות את התשתית התת-קרקעית שזוהתה עד כה. זה עוזר בתכנון לפיתוח לטווח ארוך וגם מספק מידע על אופן השימוש בנכסים קיימים.
תהליך מיפוי התשתיות התת-קרקעי מתחיל בהערכת מצב העניינים הנוכחי. זה כולל הבנה אילו נכסים קיימים ומה הפונקציונליות שלהם. לאחר מכן, הוא ממפה את התשתיות התת-קרקעיות הקיימות ביחס למיקומן ולקישוריותן. לאחר מכן הוא עובר למיפוי כל התפתחויות חדשות במונחים של בנייה או שימוש שהתרחשו לאחרונה. לבסוף, הוא ממפה כל תוכניות לטווח קצר או לטווח ארוך לפיתוח שעשויות להתרחש בהווה או בשנים הבאות.
מיפוי תשתיות תת קרקעיות הוא תהליך המספק הבנה מקיפה של נכסים תת קרקעיים, לרבות מיקומם של בורות ביוב, רשתות מים, ביוב וכלי שירות אחרים. זהו שלב חיוני בתכנון פרויקטי בנייה כדי למנוע טעויות יקרות.